Първи "зелени" безжични рутери за дома

D-Link интегрира green технология в популярната N серия
Мрежовият доставчик D-Link стана първият производител, който лансира серия безжични маршрутизатори за дома с вградена „зелена" технология за защита на околната среда и спестяване на електроенергия.
След като в края на миналата година компанията представи енергоспестяващата си гама D-Link Green Ethernet комутатори, сега вече интегрира зелената технология и в едни от най-популярните си устройства от серията Wireless N за изграждане на безжични мрежи.
Първите продукти от тази серия, които спестяват до 40 процента от електроенергията за захранване, са придобилият широка популярност Gigabit Router DIR-655 и наскоро анонсираният Wireless N Quad Band Gigabit Router DIR-855. В тях е вградена технологията D-Link Green Ethernet, която автоматично отчита статуса на връзката, както и дължината на мрежовите кабели и в съответствие с тези показатели регулира количеството консумирана електроенергия.
Допълнително спестяване идва и от възможността за софтуерно програмиране на устройството за отчитане активността на Wi-Fi радио сигналите.
Потребителите, които вече разполагат с DIR-655 или DIR-855, могат безплатно да обновят фърмуера на устройствата през сайта за поддръжка на компанията - www.dlink.co.uk/support, за да се възползват от "зелената" функционалност.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини